Wanneer:
31 mei 2014 @ 11:00 – 14:00
2014-05-31T11:00:00+00:00
2014-05-31T14:00:00+00:00
Waar:
Huis van Puck
Klarendalseweg 193
6822 GJ Arnhem
Nederland
Kosten:
€25,-

Voor wie? (Hoog)begaafde kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool.

Ben je geïnteresseerd in muziek en dan met name in slagwerk? Heb je altijd al een je eigen muziekstuk willen componeren? Dan is dit je kans….

Onder leiding van Joep Everts, professioneel slagwerker ga je ontdekken wat slagwerk inhoudt. En dat is heel veel! Van een koekenpan tot een trom, van een gong tot een conga. Slagwerk is uitdagend maar om te beginnen helemaal niet moeilijk. Je ontdekt hoe je instrumenten moet bespelen én hoe het samen klinkt.

Maar daar stoppen we niet… We gaan alleen of in groepjes ook je/jullie eigen stuk maken. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Joep helpt daarbij en je hebt meer ideeën dan je denkt. Bovendien ben jij degene die bepaalt hoe het mag klinken. Misschien dirigeer je het zelfs wel!

Zaterdag 31 mei  van 13.00- 16.00 uur gaan we onder begeleiding van Joep aan de slag!  Aan het einde van de middag presenteren we onze eigen compositie aan ouders.

Naast het kennismaken met de verschillende soorten slagwerk en het samen muziek maken en componeren, komen de volgende vaardigheden aan bod:

  • Mijn plek in de groep
  • Ik laat me horen
  • Ik geef de ander ruimte
  • Luisteren
  • Presenteren

Waarom alleen voor hoogbegaafde kinderen?

De interactie tussen hoogbegaafde kinderen is anders dan die tussen andere kinderen. Er wordt scherper gespiegeld, er zal eerder herkenning zijn . Contact met deze ‘peers’ is noodzakelijk voor een gezonde evenwichtige ontwikkeling.

 Waarom muziek?

Muziek is een prachtig middel om vanuit je hoofd in je hart te komen. Hoogbegaafden en dus ook hoogbegaafde kinderen, zijn goed zijn in het rationaliseren van emoties. Door op deze dag samen muziek te maken leer je over slaginstrumenten, maar word je ook geconfronteerd met de dingen waar je sterk in bent en die dingen waar je jezelf nog in mag ontwikkelen. Wat gebeurt er wanneer we het verlegen kind de grote trom geven, hoe is het voor de jongen die altijd het eerste is om af te moeten wachten voordat hij heel zacht zijn geluid kan laten horen? Al musicerend leren de kinderen hoe zij zich presenteren in een groep. Samenwerken, je laten horen en de kracht van stilte, het zal allemaal voorbij komen.

We gaan er een leerzame middag van maken!

 

Aanmelden kan via het contactformulier t/m 22 mei